Myyntituotteita

Tuo muisto Pihlajavedestä kotiisi tai anna se lahjaksi ostamalla Pihlajavesi -tuotteita

Kylälehti Aisapuu

Irtonumero 7.50 €, vuosikerta 28 €

(vanhat julkaisut 7 € / kpl)

Aisapuu ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Lehteä julkaisee toimituskunta, joka muodostuu Keuruun kansalaisopiston kautta järjestettävän kurssin osallistujista.

Tiesitkö, että...

Aisapuusta on muodostunut varsinainen kylähistoriikki, joka sisältää sopivassa suhteessa kirjoituksia menneiden vuosien tapahtumista ja muistoista unohtamatta tämän päivän elämää. Lehteä on julkaistu jo vuodesta 1991!

Aisapuu kylälehti

Pihlajaveden kotiseutuviiri

350 cm – 55 € | 450 cm – 65 € | 550 cm – 75 €

Pihlajaveden kotiseutuviirin eli isännänviirin on suunnitellut Heraldikko Harri Uimonen. Viirejä on saatavilla kolmessa eri koossa: pituus 3,5 m, 4,5 m tai 5,5 m. Lisätiedot ja tilaukset Pihlajaveden Kotiseutuyhdistys / Markku Koivuranta (p. 040 6899221, markku.koivuranta@gmail.com) tai palautelomakkeen kautta.

Tiesitkö, että...

Pihlajaveden kotiseutuviirin symboliikassa on käytetty entisen Pihlajaveden kunnan vaakunan puuaihetta ja mitäpä muutakaan kuin vettä. Lehtikuviot vihreällä pohjalla, ovat vesilehtiä. Vesilehdet kuvaavat heraldiikassa lumpeenlehteä, jonka keskellä on apila. Ei suottakaan sanota, että Pihlajavesi on onnellisten ihmisten pitäjä.

Pihlajaveden kotiseutuviiri

Pihlajavesi -vaakuna

65 €

Pihlajaveden pitäjän vaakunan paikka on jokaisessa pihlajavetisessä ja Pihlajavedeltä lähtöisin olevassa perheessä. Se soveltuu myös erilaisiksi lahjoiksi esimerkiksi vuosipäivinä tai vaikkapa lahjaksi yhteistyökumppaneille. 

Puusta valmistetun vaakunan leveys on 24.5 cm ja korkeus 28.5 cm. Vaakunan pohjan paksuus on 1.8 cm ja vaakunan aihe on kohokuviona sen pinnalla. Takana rautalanka seinäkiinnitystä varten.

Valmistaja: Tmi Ihmepuu, Ilmajoki

Tiesitkö, että...

Pihlajaveden kunnanvaltuusto hyväksyi Pihlajaveden kunnanvaakunaa koskevan esityksen 19.5.1960 ja virallisesti vaakuna tuli käyttöön kunnanvaakunana 10.10.1960, jolloin sisäasiainministeriö vahvisti Pihlajaveden kunnanvaltuuston päätöksen. Vaakunan virallinen selitys on ”Hopeakentässä vihreä pihlaja, marjat punaiset.” Pihlajaveden kunnan liityttyä kuntaliitoksella Keuruun kaupunkiin, jäi vaakuna epäviralliseksi kotiseutuvaakunaksi. Vaakunan on suunnitellut Olof Eriksson.

Pihlajaveden vaakuna

Pihlajaveden Erämaakirkon tarinoita -kirja

12 €

Tarinat koonnut Kirsi Taponen, kuvitus Santeri Viljakainen. Tilaukset sähköpostitse osoitteesta keuruu.seurakunta@evl.fi, myynnissä myös Pihlajaveden seurakuntatalolla, Keuruun kirkkoherran virastossa sekä Kauppalassa. Kirjasta saadut tulot menevät Pihlajaveden kappeliseurakunnalle kirjan kustannusten kattamiseksi.

Tiesitkö, että...

Pihlajaveden Erämaakirkon tarinoita -kirjassa kerrotaan tarina Hömppä-Aaposta ja eräästä ylimääräisestä häävieraasta.

Pihlajaveden Erämaakirkon tarinoita

Valkeajärven kyläkirja

25 €

Pekka Rajalan laatima Valkeajärven kyläkirja kokoaa Valkeajärven seutukunnan vaiheet yksien kansien väliin. Tiedustelut ja tilaukset Pihlajaveden Kotiseutuyhdistys / Markku Koivuranta (p. 040 6899221, markku.koivuranta@gmail.com) tai palautelomakkeen kautta.

Valkeajärven kyläkirja

Lisäksi löydät muita paikallisten käsityöläisten myyntituotteita Kauppalasta ja Karansalmen kylätalolta. Tule käymään ja tekemään ostoksia!