Frisbeegolf

Ajankohtaista! Koipikankaan frisbeegolfradan avajaiskisa kisataan Erämaapäivien yhteydessä sunnuntaina 20.8.2023 klo 12. Tervetuloa tutustumaan uudistettuun rataan! Ilmoittautuminen metrixissä tai paikanpäällä. Kierrosten jälkeen pituusheittokisa mäen päältä urheilukentälle. Voittajat palkitaan.

Koipikankaan frisbeegolfrata on 10 väyläinen frisbeegolfrata, joka sijaitsee Koipikankaalla Keuruun Pihlajavedellä.

Rata on alunperin perustettu vuonna 2007 ja se on kauttaaltaan peruskorjattu vuoden 2023 aikana. Peruskorjauksen yhteydessä radalle asennettiin Prodigy Disc T2 korit ja tekonurmipintaiset heittoalustat. Lisäksi väylille lisättiin väyläopasteet. Radan kunnostaminen ei olisi ollut mahdollista ilman sponsoreita ja yhteistyökumppaneita. Sponsorirahoitusta on käytetty korien uusimiseen, heittoalustojen rakentamiseen ja opasteisiin. Väylät on nimetty korisponsoreiden mukaan.

Väylät

  1. Lakeus Disc Golf ry
  2. FinnSafety Oy
  3. Kari Kanerva Ky
  4. Rantakömin tila
  5. Maatalousyhtymä Hieratanta
  6. Korpisälli Oy
  7. Maran kori
  8. Erämaan erikoinen – sponsored by Metsäyhtymä Koivuranta
  9. Taxi Kallio
  10. Papinaho Oy
Placeholder
Pelin kulku ja säännöt

Tarkoituksena on suorittaa rata alusta loppuun mahdollisimman pienellä heittomäärällä. Radan jokainen väylä aloitetaan heittoalustalta ja päätetään väylämaaliin, eli koriin.

Ryhmän jäsenet heittävät vuorollaan jonka jälkeen siirrytään kiekkojen luokse. Seuraava heitto lähtee siitä mihin kunkin pelaajan kiekko on edellisellä heitolla pysähtynyt. Kauimpana korista oleva pelaaja heittää ensimmäisenä.

Heittämistä jatketaan kunnes kiekko on maalikorissa. Kiekon tulee olla korin sisällä eikä esim. korin katolla. Väylän jälkeen siirrytään seuraavan väylän avauspaikalle ja heittojen määrä merkitään ylös.

Näin jatketaan, kunnes radan kaikki väylät on pelattu. Radan vähimmillä heitoilla suorittanut on voittaja.

Pelaamisen vaikeuttamiseksi radalla on kiertosuuntaa määrittäviä mandoja, puita, pensaita ja muita luonnollisia esteitä. Nämä esteet ovat oleellinen osa lajia, eikä niitä saa siirtää tai poistaa – saati vahingoittaa. Lue tarkemmat ohjeet kunkin väylän väyläopasteesta.

Lue lisää säännöistä Suomen frisbeegolfliiton sivuilta.

Reitin ylläpito

Pihlajaveden kyläyhdistys ry
pihlajavesi.info@gmail.com • p. 0400 256 945

Väyläopasteet

Yhteistyökumppanit ja sponsorit