Kulkuyhteydet

Saapuminen Pihlajavedelle

Pihlajavesi sijaitsee kolmen maakunnan rajalla, Keski-Suomessa, Keuruun kaupungin läntisimmällä laidalla. Pihlaisille pääsee parhaiten maanteitse tai mukavasti kiskoja myöten. Julkisilla kulkuneuvoilla saavut Pihlaisille helposti joko taajamajunalla tai Matka-Mäkelän pehmeillä kyydeillä. Mikäli liikut omalla autolla, ovat kartta ja navigaattori parhaat kaverisi. Pihlaisille voit saapua monesta eri suunnasta, tarkista kulkuyhteydet alta.

Autolla

Etelän suunnasta tultaessa pääset Pihlajavedelle kääntymällä VT 23:lta Koipikankaantielle (tie 6007) ja ajamalla 11 km, kunnes saavut Pihlajaveden Sahankylälle. Seurakuntatalon ja hautausmaan kohdalta oikealle käännyttäessä pääset Hollikankaantietä pitkin Asemankylälle, jonne on risteyksestä matkaa 2 km. Koipikankaantietä suoraan 4 km jatkamalla, saavut Pihlajaveden kirkonkylälle.

Ähtärin ja Myllymäen suunnasta tultaessa käänny oikealle Valkeajärventielle (tie 6212). Kun olet ajanut n. 6 km, saavut Pihlajaveden Valkeajärvelle. Valkeajärventietä pitkin 8 km matkaa jatkaen saavut Pihlajaveden Asemankylälle.

Keuruun suunnasta tultaessa navigaattori saattaa ehdottaa lyhyintä reittiä eli Pihlajaveden Asemankylälle saapumista Simsiöntien (tie 6211) kautta. Simsiöntie on mukava vanhanajan hiekkatie, joka tarjoaa matkaajalle aitoja maalais- ja korpimaisemia. Kelirikkoaikaan tie voi tosin olla pehmeämmässä kunnossa, jolloin suositeltavaa on saapua Pihlajavedelle Haapamäen kautta valtatie 23:sta pitkin tai jos muuten pidät enemmän asfaltin tasaisuudesta ennemmin kuin nimismiehen kiharoista.

Mikäli et itse istu ratin takana, niin perille sinut tuo myös linja-autokyyti tai paikallinen taksiyrittäjä:

Autolla pihlaisille

Junalla

Vanha Vaasan rata Tampereelta Haapamäen ja Pihlajaveden kautta Vaasaan valmistui vuonna 1883 ja siitä lähtien on juna pysähtynyt myös Pihlajavedellä. Tänä päivänä juna pysähtyy Pihlaisilla neljä kertaa päivässä. Matkustajia kyydittää leppoisa taajamajuna. Pihlajaveden rautatieasemamiljöö on tunnustettu osaksi Keski-Suomen maakunnallisesti arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä, joten hyppäähän kyytiin ja saavu Pihlaisille mukavasti raiteita pitkin.

Asemalaiturin läheisyydessä on saattoliikenteen maksuton pysäköintialue.

Tarkista juna-aikataulut tästä:

Kiskoja pitkin Pihlaisille