Frisbeegolfrata uudistui

Koipikankaan valaistun kuntoradan maisemissa kiersi vielä viime vuonna 9 korin frisbeegolfrata, joka myös nimellä Pihlajavesi Rispii tunnettiin. Rata perustettiin yli 10 vuotta sitten talkoovoimin Pihlajaveden Urheilijoiden vauhtiin työntämänä. Radan ylläpito oli satunnaista ja vuosien aikana rata pääsi melko rujoon kuntoon. Eniten olivat kärsineet heittokorit, muuta infraa vanhalla radalla ei oikeastaan ollutkaan., pl. nuolet seuraaville väylille.

Radan kunnostamisesta oli kylällä puhetta ja Mikko Lamminaholta saaduin evästyksin Pihlajaveden kyläyhdistys lähti viemään asiaa eteenpäin. Aluksi ajatuksena oli vain korien uusiminen, mutta pian alettiin pohtia, että pienin muutoksin radasta voitaisiin saada vielä houkuttelevampi. Mukaan kutsuttiin paikallisia harrastajia ja apuvoimia Keuruun frisbeegolfseurasta.

Puoli vuotta myöhemmin radasta kasvoi 10-väyläinen frisbeegolfrata. Radalta löytyy uudet korit, tekonurmialustaiset heittoalustat ja opasteet. Tämä kaikki on vaatinut sekä rahaa, taitoa että työtä. Koko hommasta ei olisi tullut mitään ilman meidän sponsoreita ja muita yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat radan kunnostamiseen tarvittavat materiaalihankinnat. Loppu tehtiin talkootyönä. Alla kuvia matkan varrelta ja samalla syvä kumarrus ja kiitos kaikille, jotka tekivät tästä matkasta mahdollisen!

Tutustu väyläopasteisiin ja lue lisää frisbeegolfradasta täältä. Kuvien jälkeen myös vähän listaa vielä jäljellä olevista askareista, joiden parissa tulemme puuhailemaan syksyn aikana.

TULOSSA!

Koipikankaan frisbeegolfradan avajaiskisa kisataan Erämaapäivien yhteydessä sunnuntaina 20.8.2023 klo 12. Tervetuloa tutustumaan uudistettuun rataan! Ilmoittautuminen metrixissä tai paikanpäällä. Kierrosten jälkeen pituusheittokisa mäen päältä urheilukentälle. Voittajat palkitaan.

 

Radan kunnostaminen alkoi ratakatselmuksella. Käytännössä koko rata suunniteltiin uusiksi kokeneiden lajille omistautuneiden harrastajien ja ammattitaitoisen Pentti Miettisen opastuksella.

Koipikankaan frisbeegolfrata on uudistettu harrastajia kuunnellen.

Vanha frisbeegolfrata oli mennyt melko rujoon kuntoon. Ensimmäisten talkoiden aikana vanhat korit kerättiin maastosta pois.

Uuden Prodigy Disc T2 korin asentaminen käynnissä.

Radan uusimisen yhteydessä poistettiin pienpuustoa korien ja heittoväylien alueelta.

Niin hyvää puuta ja pitkää sellaista. Tästä se alkoi, heittoalustojen rakentaminen.

Heittoalustat rakennettiin laituriperiaatteella. Kuvassa alustan runko ja yliastumiseste.

Tässä kansilaudoitus valmiina. Lautojen välissä pienet raot sadeveden poistumista varten.

Osa heittoalustoista tipautettiin ns. kyydistä paikoilleen, mutta osa jouduttiin roudaamaan lihasvoimin vähän syvemmälle metsään. Kuvassa taustalla 4 m leveä tekonurmimatto, joka odottaa vielä leikkaustoimia.

Kymppiväylän poistumistielle tehtiin silta.

 

Mandomerkki puussa. Mando määrää pakollisen kiertosuunnan, tässä tapauksessa se on puun oikealta puolelta. Se kummalta puolelta, selviää väyläopasteesta.

Next -kyltti ohjaa korilta seuraavalle heittoalustalle.

Lippujen kiinnitys koreihin vaati piäntä DIY-askartelua. Liput liehuvat kierretangoissa, jonka toivomme olevan pitkäikäisiä.

Lipun kiinnitys koriin. Puupala turvonnee ulkoilmassa sen verran, että toivottavasti tuota ei tarvitse ihan heti olla pois ottamassa.

Korien ja heittoalustojen välille on syntynyt uusia polkuja. Hienoa nähdä, että käyttäjiä riittää! Korit näkyvät lippujen ansiosta nyt kauempaakin, jopa hämärässä.

Kunkin väylän aloitukseen asennettiin väyläopasteet.

Koriin tuli korihankinnan mahdollistaneen sponsorin nimi. Samalla väylät nimettiin korisponsoreiden mukaan.

Heittopaikkoja ei erikseen pohjustettu mitenkään, muuten kuin pienpuustoa poistamalla. Keikkuvat heittoalustat tasapainoitettiin lyömällä koroketta nurkkien alle.

Kuvassa heittoalusta ja uusi väyläopaste.

Yhteistyökumppanit ja sponsorit

Mitä vielä? Frisbeegolfrata alkaa näyttää jo melko valmiilta, mutta kaikenlaista pientä on vielä luvassa. Tässä muutamia poimintoja työlistalta:

  • sponsorikylttien jyrsiminen ja kiinnitys heittoalustoihin
  • ratakartan painatus ja kiinnitys
  • kisoja varten on myös ollut mietinnässä jonkinlainen kellosysteemi kolmosväylän korin läheisyyteen, jotta heittopäässä omaa vuoroa odottavat tietävät väylän olevan avoin
  • huomiomerkit kolmosväylän jyrkänteen reunaan
  • löytökiekkolaatikko
  • vieraskirja / palautesysteemi

Ihan ei alkuperäisessä aikataulussa (valmista kesäkuun aikana) pysytty, mutta toisaalta rata on valmistuessaan moninkertaisesti parempi kuin kukaan osasi alussa odottaa. 

 

Terveisin,
Pihlajaveden kyläyhdistyksen hallitus