Sahanranta

Sahanranta, keidas keskellä Pihlajavettä, ulkoilualue kaikkien käytettävissä, kuntoa ja virkistäytymistä varten. Loistava, lapsiystävällinen hiekkaranta. Mainio kohde viettää kesäpäivää.

Sahanrantaan ulottuva Pihlaisselkä kutsuu melomaan ja kalastamaan. Ota kohteeksi vaikkapa Kaunissaari, jossa yövyt ja saunot. Tai tutustu nähtävyyksimme, ota reppu selkään ja kävele merkittyä polkua pitkin esimerkiksi Erämaakirkolle.

Talvella, sääolosuhteiden salliessa, rannasta lähtevät ladut järvelle ja – Kaunissaareen. Myös laskiastapahtumia järjestetään rannassa.

Keskellä Pihlajavettä sijaitsevasta Sahanrannasta on sopiva matka kirkoille, asemalle, Kioski-Kahvila Kauppalaan, hautausmaille ja moniin luontokohteisiimme.

Rannalla toimi 1910-luvulta alkaen n. 60 vuoden ajan saha, joka työllisti n. 30 henkilöä. Sahankylä oli eläva ja virkeä kylä näihin aikoihin. Sahayhtiö harjoitti täydellistä puutavaraliiketoimintaa. Puita ostettiin ja harjoitettiin ulkomaankauppaa. Sahalla oli erittäin suuri merkitys ainoana tuotantolaitoksena Pihlajaveden hyvinvoinnille ja toimeentulolle. Sahan toiminnan aikaan Sahankylällä oli vilskettä: ” esimerkiksi syksyllä 1963 aseman ja sahan välisellä tiellä kävi iloinen vilske traktorien ja ja kuorma-autojen kilpaa ajellessa tavaraa asemalle ” ja asukkaita kylällä oli paljon.

Klikkaa karttakuvaa avataksesi kohdekartan isompana.

Palvelut

  • lapsiystävällinen matala ja hitaasti syvenevä hiekkaranta
  • grillikota ”Rilli Pihlaja”
  • lentopallokenttä
  • pukukopit
  • bajamaja (kesäisin)
  • virallinen veneenlaskupaikka
  • veneranta

Lisäksi Sahanrannan läheisyydestä (n. 600 metriä) löydät Koipikankaan frisbeegolfradan ja urheilukentän, jossa myös talvisin valaistu latu-ura.

Sahan uimarannan ylläpito on Keuruun kaupungin vastuulla. Ylläpitäjän yhteystiedot löydät Keuruun kaupungin sivuilta.