Koskireitti

Koskireitti on nimensä mukaisesti Pihlaisten koski- ja erämaamaisemissa kulkeva rengasreitti. Pihlaiskosket on 2.1 km pitkä jokireitti Pihlajaveden alapuolisen Vähälammen ja Kuusijärven välissä. Tämä erämaakoskialue koostuu useammasta saman virran yhteydessä sijaitsevasta koskesta, joiden yli pääsee kulkemaan rakennettuja kävelysiltoja pitkin. Alueelle on istutettu taimenta, kirjolohta ja harjusta, mutta myös säyne, hauki ja ahven ovat yleisiä tuttavuuksia kalastajille. Koskella asuu myös majava. Mainioiden kalastusmahdollisuuksien lisäksi Koskireitti sopii hyvin luonnonrauhasta nauttivalle retkeilijälle.

Koskireitti on n. 8.6 km pitkä rengasreitti, jonka suositeltu kulkusuunta on myötäpäivään, aloituspisteenä Karansalmen kylätalo. Reitti kulkee pääosin vanhoja kalastajien metsäpolkuja myöten ja osin samaa reittiä kuin E6-vaellusreitistöön kuuluva Pirkan Taival. Reitti kulkee osan matkasta kylä- ja metsäautoteitä, joten ulkoilureitillä kulkijoita kehoitetaan yleiseen varovaisuuteen.

Alue on erityislupakohde, johon lupia myydään Karansalmen kylätalolla. Omatoimisesti kalastusluvan voi myös lunastaa Kokinmäen lupakopilta. 1.9.-30.11. -välisenä aikana kalastus on kielletty. Huomaathan myös, että mato-ongen käyttäminen tällä jokialueella on kielletty. Lue kalastuksesta lisää Pihlajaveden kalastuskunnan nettisivuilta.

Klikkaa karttakuvaa avataksesi kohdekartan isompana.

Nähtävyydet reitillä

  1. Karansalmen kylätalo
  2. Pukkisilta
  3. Kuusikosken laavu
  4. Pihlaiskosken kota
  5. Kokinkota

Reitin pituus

8.6 km

Reittimerkinnät

Reitti merkitty maastoon huomiomerkein
sekä puisilla pihlajanmarjaopasteilla.

Reitin ylläpito

Karimon kyläyhdistys ry
karimon.kyla@gmail.com • p. 040 762 8134

Pihlaislammen ja Vähälammen välinen pukkisilta. Kuva: Matti Saarinen.

Pihlaiskosken aarnimetsää. Kuva: Matti Saarinen.

Kuuskosken laavu

Vääräkosken silta